Fåglar och golf

Du som golfar har säkert hört talas av mängder med olika typer av fåglar. Ofta skojar man om att man gjorde en fågel och syftar då på exempelvis en birdie, en eagle eller kanske en albatross. Detta är ju namnet på ett resultat du kan få på ett visst golfhål, men som lite kuriosa tänkte jag berätta om vad jag såg på en golfbana i södra Europa när jag va iväg och golfade.

De hade nämligen tagit det här steget med fåglarna aningen längre en bara kalla dem vid namn, de hade nämligen runtom banan placerat ut lite olika fågelvoljärer eller stora fågelburar så det kändes verkligen som du va på en väldigt exotisk plats när du spelade din golf. På vissa ställen har jag även sätt hela öar blivit inkapslade i en enda stor fågelbur för att bevara djurlivet på plats.

Detta gör just dessa golfhål lite speciella att spela då det inte enbart handlar om golfen utan även en otrolig naturupplevelse.

Albatrossar, örnar och andra fågelarter fanns närvarande och gjorde golfspelandet mer intressant. Funderade på om något liknande skulle vara möjligt även i Sverige, jag menar, jag känner många som spelar golf till 99% för att umgås och komma ut i naturen. Varför då inte göra denna golfrunda lite mer speciell så man verkligen får känna av naturen.

I Sverige kanske man kan starta någon typ av safarigolf med älgsafari eller liknande. Jag bara spånar. Men tänkte vi i kommentarsfältet kanske skulle kunna brainstorma fram lite roliga alternativa golfbanor som enbart spelas för det sociala.