Golf är en livsstil

Sport brukar inte alltid bara vara just sport, utan en hel livsstil. Det vet golfentusiaster mer än någon annan. Totalt finns det ungefär 470 000 golfspelare i Sverige vilket gör sporten till en av de mest populära.

I sporten är man inte alltid så resultatinriktad utan det kan handla om att träffa nya, bekanta eller vänner. Det är ett sätt att hålla liv i sina förhållanden och komma ut och göra något roligt. En del är självklart mer engagerade och passionerade än andra men det de har gemensam är i alla fall kärleken till sporten.

Det krävs inte bara engagemang och passion för att utöva golf, utan det krävs också pengar. Utrustningen kostar en hel del och det är inte gratis att spela på banorna. Hur mycket pengar som man spenderar beror också på hur stort engagemang man har, och självklart hur mycket pengar man har. Med mer pengar kan man få bättre klubbor, bollar, tillbehör och såklart klädsel. Medlemskap kostar också vilket är en av de stora kostnaderna. En månadskostnad hos en klubb kan ligga på 4 000 och uppåt, då antar vi att medlemskapet ger full spelrätt på en bana. Det är inte ovanligt att klubbarna tar ut en registreringsavgift och en del använder sig av medlemslån. Utöver medlemsavgifter så kan det även tillkomma kostnad till det gröna kortet och kurser.

Att det finns fördomar om att det bara är rika som spelar golf är inte så konstigt när man tittar på alla kostnader. Golf är fortfarande för de privilegierade i samhället som har en bra inkomst och kan köpa/sälja hus. Att bo nära en bra golfklubb gör att man kan bli mer engagerad i sporten och utöva den mer. Ska man sälja sin bostad i Malmö finns det goda chanser att hitta en mäklare via mäklaremalmö24.se.