Golf i Europa

Runt månadsskiftet augusti/september börjar hösten närma sig i Sverige och det är bara någon månad kvar på golfsäsongen. Men för den som är fortsatt sugen på golfspelande under hösten finns alla möjligheter att förlänga säsongen. Här kommer tips på fem utmärkta golfdestinationer bara fyra timmar från Sverige.

Manchester

Det kostar visserligen en del att spela på British Open-banan 2014. En runda går på 2250 kr, men det är definitivt värt pengarna. Nära finns även grannen Caldy GC, vilken dock har en mer blygsam prisnivå (840 kr). En kvart från Manchesters flygplats ligger även Wilmslow GC och här får du betala mellan 770-840 kr för en rond.

golf-32266_1280Marbella Golf Course

I Marbella finns många fina golfbanor och här finns en helt underbar miljö att spela golf i. En av de vackraste banorna ligger intill Marbella Club Hotel där Dave Thomas har designat en helt fantastisk bana. Banan ligger bara 20 minuter från hotellet och omgärdas av Benahavis magnifika kullar. Här finns en storslagen utsikt mot Gibraltar, Den afrikanska kusten, medelhavet och de närliggande bergen. I hjärtat av Costa del Sol är denna bana en av de allra finaste på hela den Iberiska halvön.

Berlin

Sporting Club Berlin och kurorten Scharmutzelsee ligger cirka sju mil utanför Berlin. Många golfare har dock inte tid att ta sig in till staden, eftersom de föredrar att stanna på det fantastiska femstjärniga spahotellet med 63 golfhål alldeles in på knuten. Samtliga hål ingår i Sporting Club Berlin. Golfpaket med tre greenfee och tre nätters övernattning kan du få från 4300 kr och uppåt.

Mallorca

Den soliga ön Mallorca är ganska liten med bara åtta mil från kust till kust. Men trots det rymmer ön cirka 20 golf-cart-29995_1280golfbanor, och många av dem har arrangerat tävlingar på European Tour. Club de Golf Alcanda i norr ståtar med en av ön finaste golfbanor, den storslagna utsikten mot Medelhavet motiverar mer än väl greenfeen på 660 kr här. Du kan läsa mer på www.golf-alcanada.com

Rom

I den eviga staden finns inte bara spektakulär arkitektur och historiska världsarv. Här finns otroliga golfanläggningar också. Det bästa exemplet är kanske Parco dé Medici med sin superba 27-hålsanläggning. Det närliggande femstjärniga Sheratonhotellet erbjuder shuttle-service och finns på en knapp halvtimmes avstånd från Rom. För ett golfpaket med tre nätter och två greenfee får du betala från 1250 kr per person och natt.