Hunden på golfbanan

Det har blivit allt vanligare att ha med sig hunden på golfbanan, men det är en hel del man bör tänka på innan man tar med sig sin hund.

För det första gäller det att ha bra pli på sin hund så han inte skäller, bajsar eller på annat sätt förstör golfbanan eller stör spelare runt om kring, om du inte har detta är det ingen ide att ens tänka tanken att ta med honom på golfbanan.

Men har man bra ordning på sin hund är det ett perfekt tillfälle för en lång promenad då hundar ofta trivs kanon bra på golfbanan, stora ytor att leka på medan du spelar. Man bör dock hålla uppsikt över hunden då det runt om golfbanorna i det höga gräset kan finns mindre roliga djur för din hund.

Där jag spelar har jag både råkat på huggormar och fästingar, inga av dessa är en höjdare för din hund. Huggormarna är inte mycket att göra åt men fästingarna finns det bra knep att ta till för att minimera risken för fästingangrepp nämligen att hålla pälsen väl trimmad så att inte fästingarna kan gömma sig.

Med hjälp av en bra hundtrimmer kan du klippa ner pälsen på hunden så att du enkelt kan känna igenom den efter varje golf tur för att se så inga fästningar har satt sig. Att trimma hunden har också andra fördelar, då du ofta golfar på sommaren så är också värmen något att tänka på, en vältrimmad hund kan därför vara ute längre stunder i skinande sol utan att bli allt för varm och få värmeslag. Du slår därför två flugor i en smäll när du köper en hundtrimmer och klipper ner din hunds päls.

Både värmen, hygienen och risken för fästingar blir bättre.