Om oss

Vi är en sida av golfentusiaster för golfentusiaster. Vi heter Robert, Sven och Kristina och kommer alla från samma golftokiga familj. Vi startade denna sida för att vi vill att fler ska få upp ögonen för vilken fantastisk sport golfen är. Det finns nästan ingen annan sport/hobby som erbjuder allt det som golf gör: spänning, motion, motorisk utveckling, sköna naturupplevelser och mycket annat. Tyvärr så finns det fortfarande mycket mytbildning kring golfen; att det är dyrt, svårt och tar lång tid att komma igång. Dessutom dras golfen helt oförtjänt fortfarande med ett rykte som en snobbig sport som bara de som har det riktigt gott ställt har råd att utöva. Ingenting kan vara mer felaktigt. Golf är i förhållande till andra sporter inte särskilt dyrt och det är inte svårt att ta Grönt Kort och komma igång. Klubbarna har blivit mycket bättre på att ta hand om nybörjare, något som i vår artikel ”Ta Grönt Kort” här på sajten.

Vi hoppas att vår sajt ska inspirera både oss själva och andra till att bli bättre golfare. Vi vet att många av oss golfare är vinnarskallar och ständigt vill förbättra oss. Men det hindrar inte att man har roligt längs vägen och njuter av spelet och kamratskapet. Här följer en liten kort presentation av oss:business-man-147092_1280

Robert.Med ett förflutet som frilansande sportjournalist där han bland annat bevakade tennis och golf för Göteborgsposten är Robert den kanske störste golfnörden i familjen. Han spelar så gott som varje vecka under säsongen och när det är off season i Sverige så reser han gärna till Spanien för att spela ännu mer golf. Favoritbanan är Marbella Golf Club på spanska solkusten. Robert ståtar också med familjens bästa handicap: 12

Kristina.Kristina har spelat golf sedan hon var 17 och arbetade också under ett antal år i receptionen på Askims Golfklubb. Hon är en social och hängiven golfare som uppskattas för sin goda humor och lättsamma personlighet. Förutom golf så är yoga, heminredning och hundar stora intressen för female-149333_1280Kristina. Kristina har också ett imponerande handikapp som hon avser att sänka så fort det bara går: 15.

Sven.Sonen i familjen och tillika golffantast. Sven delar sin fritid mellan tre huvudsakliga sysselsättningar: golf, tennis och båten. Fästmön Sophie delar inte alla dessa fritidsintressen, men står ändå ut. Sven är inte riktigt nöjd med sitt handicap 18, business-man-147093_1280men han uppskattar de extra slagen när de ger honom möjlighet att besegra Robert eller Kristina på golfbanan.