Slappna av efter en omgång på golfbanan

Många tror att golf är en riktig pensionärssport och att man inte blir alls trött eller sliten i kroppen efter lite golfspel.

Som golfspelare själv vet jag hur fel detta är. Okej, det kanske inte är den värsta konditionssporten men ska man spela på en jämn och bra nivå krävs konstant koncentration, stabil kroppshållning och mental styrka genom hela golfrundan vilken är betydligt svårare än att bara ta sig runt en löparbana några varv.

Det gäller därför att ta hand om sig efter golfrundan för att hålla kroppen i form och vila upp både kropp och själ. Vart kan man göra detta bättre än på ett lyxigt spahotell?

Ett spahotell är precis som det låter, ett hotell där det även finns tillgång till en eller flera spaanläggningar eller behandlingar. Detta gör att du inte bara kan slappna av inne på valt spa, utan även kunna äta gott efteråt, sova gott på natten och sedan få frukost serverad. En hel själs kur skulle man kunna säga. Kanske för att njuta av dagens golfrunda, eller kanske glömma dagens golfrunda. Hur du mentalt ska tänka under din spabehandling är upp till dig, men för mig finns ingen bättre avslappning för kroppen än ett riktigt besök på ett lokalt spa.

En av de vanligaste skadorna som kan inträffa på golfbanan är framförallt förslitningar i rygg knän, axlar och så vidare på grund av alla upprepande rörelser som ska vara de samma hela tiden för att får till en bra sving. Det är därför inte bara bra med spa efter en golfrunda utan kanske även som förebyggande träning i ditt golfande. De flesta spahotell har nämligen tillgång till gym, anpassade massagebehandlingar och om olyckan skulle vara framme även rehabiliteringsanläggningar för de flesta skador.

Ta reda på vilka hotell med spa som finns när dig och se om de har ett utbud som kan tänkas passa.

Lycka till på golfbanan och hoppas du får en avkopplande upplevelse efteråt!